Føremeldinger

Føremeldingene beskriver forholdene i utvalgte fjell- og turområder i Norge. Informasjonen er hentet fra hyttebestyrere, fjelloppsyn og andre lokale kilder. Husk at det kan være store lokale variasjoner og at forholdene i fjellet kan skifte rask.

Planlegg turen din på UT.no. Sjekk også været på yr.no og eventuell skredfare på varsom.no.
Har du nettopp vært på tur? Del gjerne bilder og førerapport med andre på vår Facebook-side.

19. desember 2014

Hardangervidda

Kvistingen av skiruter på Hardangervidda starter fra slutten av Februar og utover.

Naturoppsynet melder om cirka 60 centimeter med snø på sørøstre Hardangervidda. Snøen er løs. Isen på Songa og andre regulerte vann er ikke farbar.

Lagt inn av: DNT Oslo og Omegn (turinfo@dntoslo.no), 19. desember 2014

18. desember 2014

Tafjordfjella, Vestlandet

Det er 42 cm. snø på Grotli(18.12. 2014), og gode skiforhold inn til Danskehytta. Det er mindre snø nord i fjellet. Bjorli har 17 cm. snø i skrivende stund.

Se webkamera hra Grotli her:  http://www.skjaakhytteservice.no/webkamera-b.htm

Det er flere regulerte vann i området. Se iskart fra NVE her:  http://gis3.nve.no/link/?link=SvekketIs

Lagt inn av: Åsmund Steen (ungdom@aast.no), 18. desember 2014

17. desember 2014

Femundsmarka

Naturoppsynet melder om at det er lite snø i Femnumdsmarka. Cirka 15 centimeter ved Drevsjø, og enda mindre lengre nord. Det kan være mer snø høyere i terrenget. Generellt er det for tidlig å gå på ski, spesiellt i ur. Men de ivrigste går på ski langs veier og på myrer.

Det har vært nede i minus 25 grader i det siste. Istykkelsene er nokså normale for årstiden, men man kan ikke gå ut på de store sjøene enda.

Lagt inn av: DNT Oslo og Omegn (turinfo@dntoslo.no), 17. desember 2014

16. desember 2014

Dovrefjell

DNT sine selvbetjente hytter på Dovrefjell er tilgjengelige hele året med DNT nøkkel. Det er ikke skiføre ved Hjerkinn eller Grønbakken. Man må bære skiene opp til cirka 1300 meter over havet for å finne godt skiføre. Kvistingen av skiruter starter fra februar. Webkamera fra Hjerkinn er her, hjerkinn.no .

Lagt inn av: DNT Oslo og Omegn (turinfo@dntoslo.no), 16. desember 2014

15. desember 2014

Rondane

Lite snø. Fjellstyret melder om cirka 10 til 15 centimeter med løs snø ved Mysuseter, og litt for tidlig for ski enda. Fem til 10 centimeter på Folldalsiden og avblåst.

Lagt inn av: DNT Oslo og Omegn (turinfo@dntoslo.no), 15. desember 2014

12. desember 2014

Huldreheimen

Fjellstyret melder om bra skiforhold til å være så tildlig på sesongen. Det er cirka 35 til 40 centimeter med snø. De nederste 10 til 15 centimetrene er faste. Det er brøytet til Synstegardsætra som vanlig. Derfra er det skispor noen kilometer videre langs veien. Man kan gå på ski til Fehytta, den nye selvbetjeningen ved Liomseter. Men husk at kvistingen av skirutene i Hulderheimen starter fra februar.

Lagt inn av: DNT Oslo og Omegn (turinfo@dntoslo.no), 12. desember 2014

11. desember 2014

Jotunheimen

Webkamera fra Gjende her .

Hyttene er stengte, og kvistingen av skiruter starter i februar.

Det har ikke kommet snø i det siste. Man opp i minst 1300 til  1500 meter over havet for å finne skiføre. Det finnes muligheter for topptur på ski med utgangspunkt i Valdresflya over 1300 meter. Valdresflya er nattestengt og den pleier å stenge helt nærmere jul. Sognefjellsveien er vinterstengt.

Lagt inn av: DNT Oslo og Omegn (turinfo@dntoslo.no), 11. desember 2014

Annonse

Aclima - Monsen