Hytter og ruter

Den Norske Turistforening har 490 hytter og rundt 20 000 kilometer merkede sommeruter over hele landet. I tillegg merker vi 4300 kilometer vinterruter i Sør-Norge.

Hyttene ligger i skog og fjell eller langs kysten og varierer fra store betjente fjellstuer med nærmere 200 sengeplasser til små buer med bare et par senger. Hyttene eies og drives av de lokale medlemsforeningene.

Alle kan bruke turistforeningshyttene, men som medlem i DNT får du rabatt på overnatting, samt rabatt på rundt 100 private turisthytter og fjellstuer i vårt rutenett.

Finn hytter og ruter på UT.no

Våre hytter
Om hytteneLær om forskjellen på de ulike hyttetypene, hva det koster å overnatte, åpningstider, hvordan du betaler og annen praktisk info om hyttene.

Mer om hyttene

Hyttebesøket fra A-Å

Usikker på hvordan hyttesystemet fungerer? Vi har laget en guide som viser deg hvordan du bruker våre selvbetjente og ubetjente hytter.

Slik bruker du hyttene

Husk nøkkelen!

Svært mange av DNTs hytter er låst med DNTs standardnøkkel. Medlemmer kan låne den mot et depositum på kroner 100.

Kjøp nøkkelen i vår nettbutikk eller via våre foreninger/turlag.

Hyttesamler?Har du vært på flere enn 100 DNT-hytter er du kvalifisert til en forgylt versjon av den klassiske DNT-nøkkelen.

Slik blir du gullgjest
Om ruteneLær om hvordan rutene er merket, hvordan vi beregner gangtid, når bruer legges ut / tas inn og annet.

Mer om rutene

FøremeldingerVåre føremeldinger gir deg svar på hvordan forholdene er i utvalgte fjell- og turområder i Norge akkurat nå .

Sjekk våre føremeldinger

Helsport vår/sommer 2014